CO2-NEUTRALE VERZENDING

DARPHIN COMPENSEERT DE CO2-UITSTOOT VAN DE VERZENDING VAN ELKE BESTELLING DIE IN BELGIË WORDT GEPLAATST BIJ DARPHIN BELGIË

SEQUOIA-BOS, MENDOCINO COUNTY, CALIFORNIË

Het Enhanced Forest Management Program van Willits Wood in Mendocino, Californië, heeft meer dan 19.000 hectare land omgevormd van zwaar bebost land tot verantwoord beheerde bossen. Beschermde bomen zijn onder andere sequoia's, douglassparren, kusteiken en hardhout uit de bergen. Bosbeheer beschermt tegen bodemerosie, afstroming en compenseert de aantasting van de bodem door organische CO2 in de bodem op te bouwen. Dit project wordt ook geauditeerd door de California Air Resources Board.

HYDROLOGISCH KERAMISCH WATERFILTERPROJECT, CAMBODJA

Het hydrologisch keramisch waterfilterproject in Cambodja heeft in zeven jaar tijd 1,7 miljoen mensen in 312.000 huishoudens toegang gegeven tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. De vervanging van traditionele houtkachels voor het koken van water vermindert de uitstoot van broeikasgassen en beschermt de bossen van Cambodja. Deze bossen zijn belangrijke opslaglocaties voor CO2, essentieel voor gezonde ecosystemen en bieden lokale levensvoorziening, vooral voor vrouwen en kinderen. Dit project wordt beheerd volgens de Gold Standard.
PROJECT FORESTIER GUANARÉ, URUGUAY
Het Guanaré-bosproject, dat zich bevindt in de centraal-oostelijke regio van Uruguay, heeft meer dan 21.000 hectare land getransformeerd in verantwoordelijk beheerde bossen. Deze gebieden zijn hiervoor 300 jaar lang begraasd door rundvee. De bomen die zijn geplant op het aangetaste grasland zijn eucalyptus- en de loblollypijnboomsoorten, die worden gerooid in rotaties van 22 jaar en ondersteuning bieden voor de absorptie van ongeveer 7 miljoen ton CO2e tijdens de levensduur van zestig jaar van het project. De bosplantages beschermen tegen bodemerosie, afstroming en compenseert de aantasting van de bodem door organische CO2 in bodem op te bouwen. Dit project wordt beheerd volgens de Verra Standard.

"*The Estee Lauder Companies Inc. financiert uitstootverlagingsprojecten voor het compenseren van CO2-uitstoot van bezorgingen vanuit ons distributiecentrum van Darphin België naar de bezorgadressen van onze klanten (exclusief online aankopen en ophalen in de winkel en bezorging dezelfde dag)."